Bankalara Olan Kredi Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında
27 Mayıs 2010 tarihi itibariyle esnaf ve sanatkarlarımızın aşağıda belirtilen bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları yeniden yapılandırılmıştır. Bu borç yapılandırılması ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

1. Öncelikle borç yapılandırılması genel olarak donuk ticari kredi borçlarını kapsamaktadır. Esnaf ve Sanatkarlarımızın aynı bankaya hem kredi hem de kredi kartı borcu bulunması halinde her iki borçta yapılandırılabilecektir.Ancak sadece kredi kartı borçları yapılandırma kapsamında bulunmamaktadır.

2. Borç yapılandırılmasından sadece esnaf ve sanatkarlarımız yararlanacak bunların dışında kalanlar (örneğin ticaret ve ziraat  odalarına kayıtlı olanlar ) bu protokol kapsamındaki yapılandırılmadan faydalanamayacaklardır. Dolayısıyla bu protokol kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunanlardan esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olduklarına dair belge istenecektir.

3. Yapılandırma kapsamındaki borçlar 31.10.2010 tarihi itibariyle protokole imza atan bankalara olan donuk ticari kredileri kapsamaktadır. Bu tarihten sonra donuk hale gelen borçlar  yapılandırma kapsamı dışında kalmaktadır.

4. Yapılandırılan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapılabilecektir. Bu borçlara uygulanacak faiz oranının 3 puan eksiği,18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranı olarak belirlemiştir.

5. Protokol imzalayan bankaların listesi aşağıdadır.

Akbank,Alternetif Bank, Anadolu Bank,Denizbank,Eurobank Tekfen,Finans Bank, HSBC Bank,Şekerbank,Tekstil Bankası, Türk Ekonomi Bankası,Ziraat Bankası,Garanti Bankası,Halk Bankası,İş Bankası,Vakıflar Bankası,Yapı Kredi Bankası

6. Borç yapılandırılması için başvurular 27 Mayıs 2011 tarihi itibariyle başlamış olup 27 Temmuz 2011 tarihinde sona edecektir. Esnaf ve Sanatkarlarımızın birden fazla bankaya donuk kredi borcunun bulunması halinde her bir bankaya ayrı ayrı başvuruda bulunması gerekmektedir.